Rijtrainingen BSO bus

Leer veilig en verantwoord te rijden met de BSO bus in het verkeer. Met de toelating van de BSO bus zijn alle gebruikers verplicht - vanuit het convenant en de verzekeraar - om een rijtraining te volgen. Deze trainingen zijn te organiseren bij Stichting Veilig door het Verkeer, de officiële opleider voor de BSO bus rijvaardigheidstraining. 

Bekijk onderstaande video voor informatie over de training en werkwijze voor het boeken.

Stichting Veilig door het Verkeer is dé rijopleider voor light electric vehicles en heeft als maatschappelijk doel het mogelijk maken van educatie en kennisdeling op het gebied van verkeersveiligheid. Ze werken met aangesloten rijschoolhouders door het hele land. 

Het lesprogramma van de BSO bus trainingen bestaat uit een online theoriegedeelte en een praktijktraining. Na het succesvol afronden van beide onderdelen ontvangt de cursist een certificaat. In de training wordt aandacht besteed aan o.a. voertuigbediening, voertuigbeheersing en het vergroten van verkeersinzicht zodat de bestuurder leert om mogelijk gevaarlijke situaties te herkennen en te voorkomen. 

De praktijktraining wordt gegeven onder leiding van een WRM-gecertificeerde rij-instructeur (iemand die bevoegd is om autorijles te geven). Deze persoon heeft de verantwoordelijkheid voor het veilige verloop van de rijtraining.

De rijtraining bestaat uit een half uur online theorie en ongeveer twee uur praktijktraining per 2 cursisten.

Werkwijze boeken training

1.    Een BSO meldt de rijtraining aan bij de stichting via info@veiligdoorhetverkeer.nl
Stuur in de mail de volgende informatie mee:

    •         Op welke locatie moet de training plaatsvinden?
    •         Hoeveel medewerkers wil je trainen?
    •         Voorkeuren voor dagen, dagdelen en/of data?
    •         Is er al een BSO bus aanwezig op locatie?

2.      De stichting stuurt de link van de e-learning naar de BSO. Cursisten kunnen zich registreren en maken de e-learning.

3.      Ondertussen zoekt de stichting een aangesloten rijschool voor de BSO. Rijschool en BSO hebben daarna rechtstreeks
   contact over 
een datum en tijd voor de praktijktraining op de BSO locatie.

4.      Wanneer de praktijktraining is afgerond vult de trainer een digitaal formulier in met het resultaat (geslaagd of
gezakt).

5.      De stichting maakt bij slagen een certificaat aan en mailt deze rechtstreeks naar de cursist.

6.      Na het ontvangen van het certificaat mag een cursist op de BSO bus rijden.

7.      Rijschool stuurt factuur aan BSO.

Meer informatie over de BSO bus rijtrainingen en de prijs vind je op Veiligdoorhetverkeer.nl.

De inhoud van de training is schriftelijk akkoord bevonden door de verzekeraar van de BSO bus (Steijnborg Assurantiën en Nationale Nederlanden). Ook zijn de convenantpartijen (de Brancheorganisaties uit de kinderopvang, Waarborgfonds Kinderopvang en het Ministerie van IenW) hierover geïnformeerd.

BSO bus onderhoudstips!

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief. Hierin staan handige tips voor het onderhoud van jouw BSO bus. Bijvoorbeeld voor het oppompen van de banden of het opladen van de accu. Maar ook actuele informatie over de rijtrainingen of rijden in verschillende weersomstandigheden.

TOP


Mobilitum per 1 april dealer van de BSO bus, Cargo en Pickup


Per 1 april 2024 verzorgt Mobilitum alle dienstverlening rondom de BSO bus, Cargo & Pickup. Je kunt alle informatie over deze voertuigen vinden op de website van Mobilitum.

Ga naar Mobilitum.com

Dit zal sluiten in 0 seconden