BSO BUS CONVENANT

Er zijn afspraken gemaakt tussen het ministerie en de sectororganisaties Kinderopvang over het veilig gebruik van de BSO bus op de openbare weg en vastgelegd in een afdwingbaar convenant. De afspraken gelden voor álle gebruikers van de BSO bus.

Het convenant is gemaakt met de volgende sectororganisaties:
  - Brancheorganisatie Kinderopvang
  - Branchevereniging Maatschappelijk Kinderopvang
  - BOink

De afspraken gelden voor álle gebruikers van de BSO bus, niet alleen de leden van de brancheorganisaties. 

De afspraken:
De BSO bus, die geschikt is voor het vervoer van 10 kinderen, wordt toegelaten, op voorwaarde dat er wordt voldaan aan de afspraken gemaakt tussen sectororganisaties en het ministerie 

1. de sector mag alleen gebruik maken van de BSO bus als deze is aangewezen als ‘bijzondere bromfiets’;

2. per BSO locatie moet een overzicht worden gemaakt van het gebruik van veilige routes waarbij maximaal gebruik wordt gemaakt van:

  • fietspaden die gescheiden zijn van wegen voor snelverkeer;
  • wegen met een maximum snelheid van 30 km/uur;
  • kruisingen die voorzien zijn van verkeersregelinstallaties;

3. de vastgelegde routes in punt 2 moeten voor het vervoer met de BSO bus ook daadwerkelijk worden gebruikt. Hierop wordt regelmatig een steekproef gedaan bij BSO organisaties door Waarborgfonds Kinderopvang;

4. de minimum leeftijd van de persoon die de BSO bus mag besturen is 18 jaar;

5. de bestuurder moet aantoonbaar en met goed gevolg een rijvaardigheidstraining gericht op het besturen van de BSO bus hebben afgerond en over een certificaat beschikken. Zie ook de pagina Rijtrainingen.

Bron: Staatscourant

BSO bus onderhoudstips!

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief. Hierin staan handige tips voor het onderhoud van jouw BSO bus. Bijvoorbeeld voor het oppompen van de banden of het opladen van de accu. Maar ook actuele informatie over de rijtrainingen of rijden in verschillende weersomstandigheden.

TOP


Mobilitum per 1 april dealer van de BSO bus, Cargo en Pickup


Per 1 april 2024 verzorgt Mobilitum alle dienstverlening rondom de BSO bus, Cargo & Pickup. Je kunt alle informatie over deze voertuigen vinden op de website van Mobilitum.

Ga naar Mobilitum.com

Dit zal sluiten in 0 seconden