Over ons

Wij zijn het team van Stint Urban Mobility. Met zo'n 25 enthousiaste en betrokken collega's werken wij elke dag aan de Stint. Ontwerp, productie, aflevering, service en onderhoud, alles gebeurt in eigen beheer. We ondersteunen Stintgebruikers en voelen ons verantwoordelijk voor iedere Stint die rondrijdt. We leveren niet simpelweg een voertuig aan een klant, maar zorgen voor mobiliteit. 

In 2011 begonnen Edwin Renzen en Peter Noorlander met de ontwikkeling en productie van een voertuig voor buitenschoolse opvangorganisaties. Kinderen werden vaak met taxibusjes uit school gehaald en naar de buitenschoolse opvang gebracht. Dit zorgde voor drukke en onoverzichtelijke verkeerssituaties rondom scholen. Edwin bedacht samen met Peter dat dit anders kon. Samen ontwierpen zij een compleet nieuw voertuig: de BSO Stint. Dit voertuig stelde pedagogisch medewerkers in staat om zelfstandig kinderen op te halen uit school.


Nieuw voertuig: de BSO bus

In 2019 is de toelating van de Stint ingetrokken door door het ministerie van IenW n.a.v. een ongeval met een Stint in Oss. De beleidsregel Bijzondere bromfietsen (waaraan de Stint voldeed) werd in datzelfde jaar door het ministerie van IenW gewijzigd.

We ontwierpen een bijna geheel nieuw voertuig en vroegen de goedkeuring aan. In 2020 is de vernieuwde BSO Stint door het ministerie weer toegelaten tot de openbare weg in Nederland! De Stint die gemaakt is om kinderen te vervoeren heeft daarbij een nieuwe naam gekregen: de BSO bus.

Goederenvervoer
De nieuwe Pickup en Cargo Stints (gemaakt voor het vervoer van goederen) zijn in de laatste fase van ontwikkeling en de aanvragen voor Europese goedkeuring worden spoedig ingediend. Meer informatie zullen we t.z.t. beschikbaar maken op deze website. 
De Pickup is wél onder de Machinerichtlijn toegelaten en is daarmee te gebruiken op eigen terrein, bijvoorbeeld op vakantieparken. 

TOP