Over ons

Mobiel zijn én blijven

Met zo'n 20 enthousiaste en betrokken Stint collega's werken wij elke dag aan de Stint voertuigen. Ontwerp, productie, aflevering, service en onderhoud; we doen alles met ons eigen team.

We voelen ons verantwoordelijk voor elk voertuig en daarom ondersteunen we Stintgebruikers zoveel we kunnen. Iedere Stint op de weg wordt door ons team van servicemonteurs onderhouden en reparaties vinden (bijna altijd) plaats vóór jouw volgende rit. Uiterlijk binnen 24 uur.

We leveren niet simpelweg een voertuig aan een klant, maar zorgen dat iedere gebruiker mobiel is én blijft.


Ontstaan

In 2011 begonnen Edwin Renzen en Peter Noorlander met de ontwikkeling en productie van een voertuig voor buitenschoolse opvangorganisaties. Kinderen werden vaak met taxibusjes uit school gehaald en naar de buitenschoolse opvang gebracht. Dit zorgde voor drukke en onoverzichtelijke verkeerssituaties rondom scholen.

Edwin bedacht samen met Peter dat dit anders kon. Samen ontwierpen zij een compleet nieuw voertuig: de Stint. Dit voertuig stelde pedagogisch medewerkers in staat om zelfstandig kinderen op te halen uit school.

De BSO bus

In 2019 is de toelating van de Stint ingetrokken door door het ministerie van IenW n.a.v. een ongeval met een Stint in Oss. De beleidsregel Bijzondere bromfietsen (waaraan de Stint aan voldeed) werd in datzelfde jaar door het ministerie van IenW gewijzigd.

We ontwierpen een bijna geheel nieuw voertuig en vroegen goedkeuring aan. In 2020 is de vernieuwde BSO Stint door het ministerie toegelaten tot de openbare weg in Nederland. De Stint die gemaakt is om kinderen te vervoeren heeft daarbij een nieuwe naam gekregen: de BSO bus.

Goederenvervoer: Stint Pickup & Stint Cargo

De Europese Stint modellen Pickup en Cargo (gemaakt voor het vervoer van goederen) hebben Europese goedkeuring ontvangen en zijn toegelaten tot de openbare weg. 

De Pickup kan daarnaast óók geproduceerd worden onder de Machinerichtlijn, waardoor deze uitsluitend te gebruiken is op eigen terrein, bijvoorbeeld op vakantieparken. 

TOP


Mobilitum per 1 april dealer van de BSO bus, Cargo en Pickup


Per 1 april 2024 verzorgt Mobilitum alle dienstverlening rondom de BSO bus, Cargo & Pickup. Je kunt alle informatie over deze voertuigen vinden op de website van Mobilitum.

Ga naar Mobilitum.com

Dit zal sluiten in 0 seconden