Over ons

Stint Urban Mobility

Efficiënte vervoersoplossingen voor stedelijke gebieden.

Ga naar de homepage

We maken de wereld graag een beetje mooier

In 2011 zijn Edwin Renzen en Peter Noorlander gestart met de ontwikkeling en productie van een voertuig voor buitenschoolse opvangorganisaties. Voorheen werden kinderen vaak met taxibusjes uit school gehaald en naar de naschoolse opvang gebracht. Dit zorgde voor een drukke en onoverzichtelijke verkeerssituatie rondom scholen. Edwin, destijds werkzaam als vervoerscoördinator, bedacht dat dit anders kon. Hij kwam in contact Peter, industrieel ontwerper, en samen hebben zij een compleet nieuw voertuig ontwikkeld; de Stint. Dit voertuig stelt pedagogisch medewerkers in staat om zelfstandig kinderen op te halen uit school.

Inmiddels rijden er ruim 3000 Stints rond en er is een verschuiving ontstaan naar andere toepassingen, zoals stadslogistiek en gemeentewerken. Steeds meer gemeenten kiezen voor een duurzame stedenbouwkundige ontwikkeling. Stadscentra worden autoluw en milieuzones houden vervuilende vrachtauto’s tegen. Iedereen die iets te vervoeren heeft zal mee moeten bewegen in deze ontwikkelingen. De Stint blijkt voor steeds meer vervoersprocessen een uitkomst.

Dagelijks werken we met zo’n 30 enthousiaste en betrokken collega’s aan de Stint. We leveren niet simpelweg een voertuig aan een klant, maar zorgen voor mobiliteit. Als vanzelfsprekend ondersteunen we Stintgebruikers en blijven we ons verantwoordelijk voelen voor iedere Stint die rondrijdt. Ontwerp, productie, aflevering, service en onderhoud, alles gebeurt in eigen beheer. Hierdoor kunnen we materialen zoveel mogelijk hergebruiken. Tegenwoordig wordt dit ‘circulaire economie’ genoemd, maar deze aanpak zit van nature al in ons bloed.