CONTACT

Wil je weten of één van de Stint modellen past bij jouw werkzaamheden? Wil je meer informatie of een proefrit maken? Neem contact met ons op.

VEELGESTELDE VRAGEN

Dat kan zeker! We begrijpen dat het lastig is om een BSO bus te bestellen op basis van een 'plaatje'. Je kunt daarom ook een proefrit aanvragen.

Het is mogelijk om onder de verantwoordelijkheid van één van onze medewerkers een proefrit te doen bij jou op de BSO locatie. Deze vindt dan plaats op afgesloten terrein. Dit kan jullie parkeerterrein zijn of een andere locatie nabij de BSO. Je kunt ons mailen of bellen om de proefrit af te spreken.

Check de bandenspanning één keer per maand. Pomp de voorwielen op naar 2,7 bar en de achterwielen naar 2,3 bar.

Het rijden met een te lage bandenspanning kan ervoor zorgen dat:
- de actieradius afneemt;
- de wegligging verslechtert;
- er meer energie verbruikt wordt;
- de accu's sneller slijten;
- het sturen zwaarder gaat.

De accu kan het beste worden opgeladen bij kamertemperatuur. Omdat een opbergruimte meestal niet is verwarmd, is het raadzaam om het voertuig direct na gebruik weer op te laden. De accu’s zijn dan nog warm van het gebruik en kunnen dan het beste worden opgeladen.

Als de acculader aangeeft dat het laadprogramma klaar is mag de acculader afgekoppeld worden. Het voertuig kan zonder probleem het hele weekend aan de lader staan, deze schakelt vanzelf uit.

Het helemaal leeg rijden van de accu’s is niet goed voor de levensduur. 

Tussentijds laden, zonder dat de laadcyclus regelmatig wordt voltooid, is mogelijk met Lithium accu’s. Wel dient de laadcyclus regelmatig volledig te worden voltooid, bijvoorbeeld één keer in de twee weken.

Lees ook het hoofdstuk 'opladen' van de gebruikershandleiding goed door.

Er kunnen maximaal 16 acculaders op 1 groep van 16A worden aangesloten.

De Stint mag wettelijk maximaal 565 kg wegen. Dit betreft kinderen + bestuurder + gewicht van het voertuig.

  • Het voertuig weegt 235 kg
  • Er blijft dan nog 330 kg over voor bestuurder en kinderen. Met een bestuurder van 70 kg kan je dan 10 kinderen van 26 kg meenemen (dat is het gemiddelde gewicht voor kinderen van 7,5 jaar).

Daarnaast zitten er op de zitplaatsen stickers waarop een maximaal gewicht is aangegeven (25 of 45 kg per zitplaats). Deze maximale gewichten hebben te maken met de gordeltrekproeven die wij hebben afgerond en hoe sterk de gordels zijn. De 25 of 45 kg betreft dus per persoon.

Dus kort gezegd, het is als organisatie goed om de gewichten van de kinderen te monitoren in de verdeling in de BSO bus. Je kunt bijvoorbeeld deze link gebruiken: gemiddelde gewichten van kinderen.

De BSO bus is ontwikkeld voor kinderen die naar een Buitenschoolse opvang gaan. De leeftijd van de kinderen die in de BSO bus gaan ligt tussen de 3 en 10 jaar.

Vervoer nooit meer gewicht dan is voorgeschreven op de zitplaats.

Vul het serviceformulier in op de servicepagina of bel het storingsnummer 030 - 4100 101.

Eén van onze servicemonteurs komt dan voor de doorgegeven datum en tijd langs om het voertuig te repareren.
Mocht deze datum toch niet lukken nemen wij contact op.

Voor het rijden met de BSO bus modellen is een specifieke gebruikerstraining op locatie ontwikkeld door Stichting Veilig door het Verkeer. Ook kun je terecht bij Prodrive Academy.

Contact:  
Mail: info@veiligdoorhetverkeer.nl
Web: www.veiligdoorhetverkeer.nl

Voor het rijden met de BSO bus geldt géén helmplicht.
Voor de Stint Pickup en Cargo geldt er wél een helmplicht.

De Stint Pickup en Cargo vallen onder andere wetgeving dan de BSO bus. Deze hebben namelijk Europese goedkeuring en hebben een blauwe kentekenplaat en zijn voor de wet een snorfiets. En voor de snorfiets geldt helmplicht in Nederland.

Helmen die zijn goedgekeurd hebben nummer NTA 8776. Dit zijn over het algemeen bromfiets- of speed pedelec helmen.


Voor het rijden met de BSO bus heb je géén rijbewijs nodig. Alleen een afgeronde rijtraining.
Voor de Stint Pickup en Cargo heb je wél een rijbewijs nodig; rijbewijs AM (bromfiets) of B (auto) is hiervoor voldoende. 

Een rijtraining voor de Stint Pickup en Cargo kan aanvullend op het AM of B rijbewijs verplicht zijn wanneer de Stint verzekerd wordt bij Steijnborg Assurantiën. Of wanneer je op vrijwillige basis een training aan je medewerkers wil bieden is dat natuurlijk ook mogelijk. Op deze pagina vind je meer informatie over de Stint Pickup en Cargo rijtrainingen.

TOP


Mobilitum per 1 april dealer van de BSO bus, Cargo en Pickup


Per 1 april 2024 verzorgt Mobilitum alle dienstverlening rondom de BSO bus, Cargo & Pickup. Je kunt alle informatie over deze voertuigen vinden op de website van Mobilitum.

Ga naar Mobilitum.com

Dit zal sluiten in 0 seconden