Rijtrainingen Stint Pickup & Cargo

Leer veilig en verantwoord te rijden met de Stint Pickup en Stint Cargo in het verkeer. Wanneer de Stint is verzekerd bij Steijnborg Assurantiën, Met de toelating van de Stints zijn alle gebruikers verplicht - vanuit de verzekeraar - om een rijtraining te volgen. Deze trainingen zijn te organiseren bij Stichting Veilig door het Verkeer, de officiële opleider voor de Stint rijvaardigheidstraining. 

Stichting Veilig door het Verkeer is dé rijopleider voor lichte elektrische voertuigen en heeft als maatschappelijk doel het mogelijk maken van educatie en kennisdeling op het gebied van verkeersveiligheid. Ze werken met aangesloten rijschoolhouders door het hele land. 

Het lesprogramma van de Stint trainingen bestaat uit een praktijktraining op locatie. Na het succesvol afronden van de praktijktraining ontvangt de cursist een certificaat. In de training wordt aandacht besteed aan o.a. voertuigbediening, voertuigbeheersing en het vergroten van verkeersinzicht zodat de bestuurder leert om mogelijk gevaarlijke situaties te herkennen en te voorkomen. 

De praktijktraining wordt gegeven onder leiding van een opgeleide rijtrainer. Deze persoon heeft de verantwoordelijkheid voor het veilige verloop van de rijtraining.

Groepsgrootte & trainingsduur

Een training duurt bij voorkeur zo lang als een bestuurder nodig heeft om de stof te begrijpen. Sommige mensen hebben meer tijd nodig dan anderen.

Eén Stint aanwezig op locatie:
Om de aandacht van de bestuurders vast te houden en mensen niet te lang te laten wachten, is de groepsgrootte bij voorkeur maximaal twee personen. Bij uitzondering per drie personen. Gemiddeld duurt een training dan circa 2 uur.

Meerdere Stints aanwezig op locatie:
Wanneer er meer dan één Stint aanwezig is kan er in groepen van vier getraind worden. De trainingsduur is dan circa 3 uur.

Werkwijze boeken training

1.    Een organisatie meldt de rijtraining aan bij de stichting via info@veiligdoorhetverkeer.nl
Stuur in de mail de volgende informatie mee:

    •         Op welke locatie moet de training plaatsvinden?
    •         Hoeveel medewerkers wil je trainen?
    •         Voorkeuren voor dagen, dagdelen en/of data?
    •         Is er al een Stint aanwezig op locatie?

3.      De stichting zoekt een trainer uit haar bestand. Rijtrainer en organisatie hebben daarna rechtstreeks
   contact over 
een datum en tijd voor de praktijktraining op locatie van de organisatie.

4.      Wanneer de praktijktraining is afgerond vult de trainer een digitaal formulier in met het resultaat (geslaagd of
gezakt).

5.      De stichting maakt bij slagen een certificaat aan en mailt deze rechtstreeks naar de cursist en organisatie.

6.      Na het ontvangen van het certificaat mag een cursist op de Stint rijden.

7.      Rijschool stuurt factuur aan organisatie.

Kosten training
Het tarief per persoon is € 75,- exclusief BTW. Dit is inclusief reiskosten van de trainer naar de locatie. Let op: dit tarief geldt bij minimaal vier te trainen cursisten. 

Bij minder dan vier cursisten op één dag zal de trainer een maatwerk prijs afspreken die past bij het aantal te trainen cursisten + de reiskosten.

Meer informatie over de rijtrainingen via Stichting Veilig door het Verkeer is te vinden op onze downloadpagina. De inhoud van de training is schriftelijk akkoord bevonden door de verzekeraar van de Stint (Steijnborg Assurantiën). 

BSO bus onderhoudstips!

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief. Hierin staan handige tips voor het onderhoud van jouw BSO bus. Bijvoorbeeld voor het oppompen van de banden of het opladen van de accu. Maar ook actuele informatie over de rijtrainingen of rijden in verschillende weersomstandigheden.

TOP


Mobilitum per 1 april dealer van de BSO bus, Cargo en Pickup


Per 1 april 2024 verzorgt Mobilitum alle dienstverlening rondom de BSO bus, Cargo & Pickup. Je kunt alle informatie over deze voertuigen vinden op de website van Mobilitum.

Ga naar Mobilitum.com

Dit zal sluiten in 0 seconden