Samenwerking met Bubble Post

Stadsdistributie

Bubble Post is gespecialiseerd in het uitvoeren van logistieke bewegingen in drukbevolkt stedelijk gebied, ook wel 'first-and-last-mile delivery' genoemd. Hierbij worden elektrische voertuigen ingezet om duurzaam en efficiënt te leveren. Sinds 2016 rijden de eerste 'Bubble Stints' rond in België en Nederland.

Bekijk alle Projecten

Bubble Post is in 2013 gestart in Gent en al snel uitgebreid naar de grote steden in België en Nederland. Ze zijn gespecialiseerd in first-and-last-mile delivery en plaatsen de stad en zijn inwoners centraal. De goederen worden aan de rand van de stad afgeleverd in hubs waarna ze gedistribueerd worden met cargobikes en andere elektrische voertuigen.

Het wagenpark uit deze beginperiode was niet altijd bestand tegen de obstakels van steden als Gent en Brussel. Veel verkeer, smalle straatjes en hobbelige kasseien zorgden voor schades, gebreken en snelle slijtage. Deze situatie maakte het afleveren van pakketten een uitdaging.

Stint kwam in contact met Bubble Post op een beurs en begon daarna gezamenlijk aan de ontwikkeling van een op maat gemaakt Cargomodel. De uitdaging in het ontwerp was om enerzijds de bestuurder een goed zicht te geven, en anderzijds de laadruimte zo groot mogelijk te maken. Ook moesten het voertuig en de laadruimte robuust genoeg zijn om bestand te zijn tegen de ruwe invloeden die gepaard gaan met het bezorgwerk. Tijdens een testfase van 6 maanden werd de Stint verder doorontwikkeld, waaruit het huidige Cargo model is ontstaan.

  • Tijdwinst behalen
  • Duurzame oplossing
  • Gekoeld vervoer

Sinds 2016 ondersteunt Stint de distributie van Bubble Post met zowel normale als geïsoleerde vrachten. De accupakketten zijn schaalbaar, zodat er routes van 75 km gereden kunnen worden.

Er rijden ‘Bubble Stints’ rond in Amsterdam, Utrecht, Rotterdam, Brussel, Luik en Gent. Binnenkort wordt er een XL-Stint aan het wagenpark toegevoegd.

Kijk voor meer informatie op http://bubblepost.eu.

Een Romeinse strijdwagen, maar dan zonder paard