samenwerking met de kinderopvang

Kinderen ophalen bij scholen

Het eerste model Stint is ontwikkeld voor de buitenschoolse opvang, zodat pedagogisch medewerkers zelfstandig 10 kinderen van 4 tot 12 jaar kunnen vervoeren op een veilige en efficiënte manier.

Bekijk alleProjecten

De Stint is in 2011 bedacht en ontwikkeld door Edwin Renzen en Peter Noorlander. Edwin coördineerde het vervoer voor kinderopvangorganisaties, die verantwoordelijk zijn voor het vervoer van de kinderen vanaf school naar een buitenschoolse opvanglocatie (BSO). Voor deze korte ritjes (vaak niet meer van 2 km) werd duur en inefficiënt taxivervoer ingezet. Een bijkomend nadeel was dat de taxibusjes en touringcars zorgden voor drukke en onoverzichtelijke situaties rondom scholen.

Bestaande bakfietsen, die speciaal ontwikkeld waren voor de BSO, bleken ook niet te voldoen. Er konden maar 6 tot 8 kinderen mee worden vervoerd en de maximaal toegestane elektrische ondersteuning van 250W voor fietsen was onvoldoende.

Samen met Peter, industrieel ontwerper, is de ontwikkeling ingezet voor een compleet nieuw soort voertuig, waarbij de volgende aspecten belangrijk waren:

  • veiligheid staat voorop
  • 1 pedagogisch medewerker per 10 kinderen
  • robuust en kindvriendelijk
  • goed overzicht op de weg en op de kinderen
  • eenvoudig te besturen

In 2012 is dit voertuig gekeurd door de RDW en de SWOV (Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid) en is toelating tot de openbare weg verkregen in de categorie ‘bijzondere bromfiets’ door de minister van Infrastructuur en Milieu (destijds Melanie Schultz van Haegen).

Stint BSO
  • Geen rijbewijs nodig
  • Rijden op het fietspad
  • Reflecterende stickers

Inmiddels worden er ruim 3000 Stints ingezet door kinderopvangorganisaties in Nederland en België, en is het in deze branche de meest voor de hand liggende vervoersoplossing geworden. Pedagogisch medewerkers kunnen nu zelfstandig kinderen uit school halen, waardoor er geen chauffeurs en taxivoertuigen meer nodig zijn. Dit resulteert jaarlijks in een flinke kostenbesparing voor kinderopvangorganisaties. Daarnaast draagt de Stint bij aan een veilige verkeerssituatie rondom scholen.

De kinderen zijn zelf erg enthousiast; een ritje in de Stint wordt als een feestje ervaren. De Stint stelt organisaties in staat om naast het noodzakelijke vervoer ook leuke uitstapjes te maken met de kinderen

De Stint haalt mij op van school